tisdag 30 juni 2009

..forts på Teddy!

Nu ligger alla och sover i huset och snart jag med men jag ville blogga först. Vi har ju som sagt varit på Teddy idag och jisses vad grejer det skall göras. Jag och mitt minne...gahhh... men det är ju tur jag har en man i huset som är lite bättre än mig att komma ihåg, i alla fall sådana grejer.

Informationen vi fick innan stämde nästan förutom en sak som jag nämnde i förra inlägget och det var det här med de 3% som utvecklade diabetes. Det var tydligen 7%.... ..... Men det innebär fortfarande inte att just Melissa kommer att få barndiabetes för det.

Personen ifråga som vi mötte på Teddy var oerhört pedagogisk vilket var tryggt för oss alla fyra för givetvis var vi hela familjen med på detta. Michelle kände sig som hemma direkt och började leka för fulla muggar och kul hade hon. Men hon kom och såg till oss hela tiden så vi inte gick någon stans utan henne =) ( Hon är för söt, det lilla trollet)

Under tiden som Michelle lekte så fick Melissa två plåster som skulle sitta på i en timme så de satte ett på höger armveck och ett på vänster hand och det på handen lindades in så inte Melissa skulle tugga på det för då hade hon blivit bedövad i munnen sin med. Detta gör man för att (om ni inte förstod det nu) man tar blodprov och för att det inte skall göra allt för ont så bedövar man en stund innan.

När Melissa fått plåstren så somnade hon på studs så då började vi med att få information om varför Teddy finns och var denna undersökning/forskning pågår. Ganska intressant att bara Skåne i hela Sverige är med i detta ( undrar varför)..
(Sen finns det några få länder till som är med)

Sen gick vi igenom papper som vi fått sedan innan där det var mycket om hur vi kände det rent psykiskt ang. provsvaren om att Melissa hade förhöjd risk och vad jag har stoppat i mig under graviditeten....

Efter det så frågade de ifall vi varit med om stora förändringar under graviditeten och om jag då blivit stressad utav det och om det var fallet trodde vi då Melissa hade påverkats av detta när hon låg i min mage.... (Hur i hundan skall jag kunna veta det?)

Men vi fick gå mycket på magkänsla när vi svarade.. och de saker som skett under graviditeten är ju självaste flytten till hus som har varit en positiv händelse och att jag gått i skolan på heltid ända in till det sista och sedan att Melissa varit med efter att jag var hemma de 10 dagarna som papporna har rätt till.

Ifall detta påverkat Melissa vet inte jag med jag sa att jag har reagerat positivt på detta så då har väl Melissa med det.

Efter alla tusentals frågor så fick vi en massa info till om hur vi skall gå tillväga nu och oj vad det skall göras mycket men jag är glad att vi gör det, dels för våran och Melissas skull och dels för forskningen!

Vi ska ta avföringsprov 1ggr/månad och skicka in(detta för att kolla infektioner och dyl, vi ska under 3dagar (inom 10 dagar innan nästa besök) skriva ner exakt vad Melissa äter och klockslag. Och sedan skall vi in till Teddy var tredje månad för att skriva papper och svara på frågor.

Och innan varje besök ska vi sätta på plåster på Melissa för hon kommer under varje träff få ta blodprov då de letar efter antikroppar...

Som ni förstår så är det en hel del man ska göra men vad gör man inte för sitt älskade barn och jag känner mig oerhört tacksam för att det finns hjälp.

Och det var vad som hände idag + att Melissa lämnade blodprov idag då och det gick jättebra. Michelle var dunderduktig och hon fick en tatuering och en glass av tanten och dessutom fick hon välja en nalle till Melissa. (en teddynalle)

När vi kom hem så vilade jag och Melissa oss och det är faktiskt första gånger på oändligt länge som jag gjorde det och gött var det. Men sen när man vaknar (i alla fall jag) så känns det som om hela dagen har gått åt till att sova... men vi satte oss ute i skuggan och där låg vi och lyssnade på musik som sprudlade från mobilen och spanade in pappsen när han jobbade och fixade med poolen =)

Det har varit en lång, varm, informationsrik och kafferik dag som nu börjar ta slut och det är helt ok för jag är såååå trött nu!

Så jag slutar mina rader här genom att önska er alla en riktigt skön natt med mycket sömn och lyckliga drömmar!

1 kommentar:

  1. Skönt att vi har den sjukvården vi har. Det är värt mycket! Roligt att michelle var så duktig... men det är hon väl allid :)

    KRAMIS

    SvaraRadera